OM DRIVHUS

Drivhusbygging er ikke helt trivielt, men det ferdige produktet er så nyttig og nødvendig at det absolutt er noe alle hage-entusiaster med plass for det bare må ha! Vi startet byggingen på høstkanten i 2006, og har allerede hatt god nytte av huset i år (2007).

Vi viser her noen bilder fra byggingen, spesielt fra grunnarbeidet.

Drivhus 1
Første trinn er å fjerne gresstorv, planere ut jorden og rake overflaten. En enkel forskalling er laget vha pinner som slås ned i jorden og rette fjøler på alle 4 kanter. Husk å måle diagonalene og sørge for at de blir like lange!

Drivhus 2
Nå har vann og avløp blitt lagt, sluk tilpasset og jordkabel forberedt (inne i det tykke røret som tjener som beskyttelse til etter støpingen).

Drivhus 3
Her er alt på plass, en tykk ullfilt blir lagt på for å skille jord og sand under betongen. Et sandlag legges altså oppå filten, og så støpes det oppå sanden. En armeringsmatte skal legges inne i betongen under støpingen.

Drivhus 4
Etter studier av tegninger, hauger med skruer og aluminiumsprofiler, samt endel monteringstimer er huset på plass. Thermoplater monteres med silikon og masse tålmodighet. Til slutt må man sette på takrenner og luker og tette slik at huset blir værbestandig. Vi satte også opp en rekke med torvballer rundt muren for å gi litt ekstra isolasjon til vinteren. Disse vil med tiden gro fulle av grønt slik at vi får en naturlig grønn isolasjon langs muren.

Drivhus 5
Koselig stemning inne i drivhuset? Her kan man sette seg ned, nyte varmen, synet og lukten av blomster og urter. Vi har også fått plass til en vinranke bak i drivhuset!